0412 745 808 info@devisscheross.nl
Selecteer een pagina

Recepten

Zeeduivel brochette met mangosaus

Zeeduivel bereiden is een stuk minder spannend dan het lijkt. Door de stevige structuur is deze vis erg geschikt om aan een stok te rijgen; hij valt niet uit elkaar. Ga lekker aan de slag met deze zeeduivelbrochette; de zoete mangosaus maakt het gerecht helemaal af.

Ingrediënten

  • 300-400 g zeeduivelfilet
  • ½ tl paprikapoeder
  • 100 g peultjes
  • 6 laurierblaadjes (vers)
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 mango
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
  • 2 el verse koriander, gehakt
  • peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

  • Kabeljauw
  • Tonijn
  • Zeewolf
 

Lunchgerecht

Bereiding

1. Snijd de zeeduivelfilet in blokjes van 3 cm en bestrooi ze met paprikapoeder. Kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze goed uitlekken.

2. Rijg de visblokjes, afgewisseld met peultjes en laurierblaadjes aan spiesen. Bestrijk ze met olijfolie.

3. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil en pers de vrucht. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukken en pureer het in de keukenmachine. Roer er olijfolie, limoenrasp en sap, sjalotje, rode peper en koriander door. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4. Verwarm een grillpan en rooster de zeeduivelbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de mangosaus erbij.

Lekker met ciabatta of witte rijst en roergebakken groene groenten.

Bekijk ook de

Andere visrecepten

Zeebaarsfilet,

gebakken op de huid met witte wijnsaus

Roodbaars

met groente uit de oven